Máte rádi vepřové maso a zároveň středomořskou kuchyni? Tak to Vás jistě potěšíme naším receptem na vepřovou panenku s provensálským kořením!
Vepřová panenka s provensálským kořením:
Suroviny:
300 g vepřové panenky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
provensálské koření
sůl a pepř
brambory a zelenina na přílohu
Postup:
1. Maso nakrájíme na plátky tenké asi 1 cm. Naložíme do marinády připravené ze směsi olivového oleje, provensálského koření, pepře a soli.
2. Necháme alespoň hodinu v chladu.
3. Plátky zprudka opečeme na pánvi. Na každý položíme kousíček másla pro zjemnění chuti
4. Podáváme s pečeným bramborem a čerstvým zeleninovým salátem.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty z vepřového masa